Hitta ditt boende

Södra husetÅtta våningar ljus elegans

Södra huset är ett gediget och sparsmakat utformat åttavåningshus mot Stapelbäddsgatan och Kilgatan. Här finns 29 lägenheter i storlekar från två till fyra rum och kök på 42-98 m2.

Arkitekturen domineras av fasadens inbjudande ljusa maskinslagna tegel och generöst tilltagna fönster med en matchande guldskimrande champagnekulör i fönsterbågar och balkongräcken.

Inflyttning: vintern 2022/2023

Boendeform: bostadsrätter

Brf: Södra Sjöporten

Antal lägenheter: 29

Storlek: ca 42 – 98 m2

Rum: 2 – 4

en brygga

Indragna balkonger

Andra intressanta estetiska inslag är blandningen av indragna, utskjutande och franska balkonger. Samtliga lägenheter har balkonger och de indragna varianterna är dessutom försedda med en trivselskapande väggbeklädning av trä.

Den indragna lösningen bidrar till att förstärka känslan av balkongerna som en naturlig förlängning av lägenheten. Med balkonger eller uteplatser i samtliga väderstreck har Södra huset ovanligt goda möjligheter att bjuda på underbara utsikter över centrala Västra hamnens unika miljö.

Lummig innergård

Innergården bjuder på en härligt lummig miljö och generösa ytor för samvaro. Här finns en gräsmatta, rikligt med träd, ett trädäck med grillplats och en pergola som bildar gångväg och samtidigt avgränsar radhusens uteplatser.

en brygga

Ljust och öppet med exklusiv känsla

En snabb titt på planritningarna visar att lägenheterna i Södra huset är ovanligt välplanerade. Den genomgående planlösningen bjuder på mycket generösa ljusflöden och härliga utsikter mot innergården eller Stapelbäddsparken.

I många lägenheter finns franska balkonger, vilket framförallt i gavellägenheterna ger en svårslagen rymdkänsla och ytterligare förstärker det ljusa och trivsamma intrycket. Takets subtila lutning bidrar också till att ge Södra huset dess speciella och personliga karaktär.

Välplanerat och personligt

Även när det gäller utbudet av lägenheter sticker Södra huset ut med flera spännande valmöjligheter. Här finns såväl den mycket effektivt planerade tvårummaren med kök på 42 m2 med indragen balkong som den 98 m2 stora fyrarummaren med en indragen gavelbalkong på sju m2 i västerläge.

exteriorexteriorexterior

Ljus och sober färgsättning

Standarden i Södra huset uppfyller högt ställda krav med smakfulla och funktionella materialval. Det genomgående vitpigmenterade askgolvet hälsar välkommen redan i hallen och ger ett påtagligt ljust och exklusivt intryck i hela lägenheten.

Det ljusa köket har köksinredning från Vedum och även vitvaror i vitt: kyl, frys, ugn och mikro samt inbyggd induktionshäll och integrerad diskmaskin från Siemens (eller likvärdiga varumärken).

Modernt cityboende

Dusch/wc samt tvättavdelningen har grått klinkergolv och ljusgrått kakel på väggarna, dusch samt kromad handdukstork. Tvättavdelningen har tvättmaskin och torktumlare i vitt från Siemens (eller likvärdiga varumärken) och kombimaskin i de mindre lägenheterna.

Läget vid den stillsamma Kilgatan ger en lugn miljö i centralt toppläge. Med bilpool och ca 18 garageplatser erbjuder Södra huset i Västra Park ett modernt cityboende med såväl havet som storstadens utbud av shopping, kultur och kommunikationer inom gångavstånd.