Hitta ditt boende

Norra husetGediget med levande yta

Låt oss titta lite närmare på Norra huset, det iögonfallande sjuvåningshuset ut mot Einar Hansens Esplanad och Lilla Varvsgatan. Den eleganta och varierade arkitekturen domineras av fasadens röda beklädnadstegel som hängs upp överlappande och ger fasaden liv, nyanser och gedigen hantverkskänsla.

Husets sockel har ett slaget rött tegel som är ställt på högkant och skapar en diskret kontrast till fasadens skärmtegel. Mörk oxiderad plåt med liv i finishen bidrar också till det eleganta helhetsintrycket.

Inflyttning: prel. kvartal 2 2022

Boendeform: bostadsrätter

Brf: Norra Sjöporten

Antal lägenheter: 57

Storlek: ca 30 – 120 m2

Rum: 1 – 4

exteriorexteriorexterior

Indragna balkonger

Andra intressanta estetiska inslag är de tio indragna balkongerna ut mot gatan, de två översta våningarnas spännande asymmetriska utformning med sina takkupor samt inte minst de indragna takterrasserna på fjärde och sjätte våningen in mot gården, vissa på hela 45 m2. Samtliga indragna balkonger är dessutom försedda med en trivselskapande väggbeklädning av trä.

Den indragna lösningen bidrar till att förstärka känslan av balkongerna som en naturlig förlängning av lägenheten. Värt att understryka är att samtliga lägenheter har balkonger, terrasser eller uteplatser mot söder, väster eller norr.

en brygga

Lummig innergård

Innergården bjuder på en härligt lummig miljö och generösa ytor för samvaro. Här finns en gräsmatta, rikligt med träd, ett trädäck med grillplats och en pergola som bildar gångväg och samtidigt avgränsar radhusens uteplatser.

Ljust och öppet med exklusiv känsla

En snabb titt på planritningarna visar att lägenheterna i Norra huset är ovanligt välplanerade. Den genomgående planlösningen bjuder på mycket generösa ljusflöden och vackra utsikter i tre väderstreck. I många lägenheter går fönstren dessutom ner till golvet, vilket ger en svårslagen rymdkänsla och ytterligare förstärker det ljusa och trivsamma intrycket.

Välplanerat och personligt

Även när det gäller utbudet av lägenheter sticker Norra huset ut med ett brett urval av spännande valmöjligheter. Här finns den lilla ettan med kök på ca 30 m2 – och högst upp väntar den 120 m2 stora fyrarummaren med penthousekänsla och 3,6 meters takhöjd.

Fasadens karaktäristiska lutning ger dessutom de två översta våningarna en mycket speciell och personlig karaktär som är så långt från standardlösning man kan komma. Många lägenheter är dessutom utformade med möjlighet att anpassa antalet rum efter behov. I Norra huset är det lätt att skapa sitt favoritboende.

exteriorexteriorexterior

Ljus och sober färgsättning

Standarden i Norra huset uppfyller högt ställda krav med smakfulla och funktionella materialval. Ett utropstecken är det genomgående vitpigmenterade askgolvet som hälsar välkommen redan i hallen och genomgående ger en exklusiv känsla i hela lägenheten.

Det ljusa köket har köksinredning från Vedum och även vitvaror i vitt: kyl, frys, ugn och mikro samt inbyggd induktionshäll och integrerad diskmaskin från Siemens (eller likvärdiga varumärken).

Modernt cityboende

Dusch/wc samt tvättavdelningen har grått klinkergolv och ljusgrått kakel på väggarna, dusch samt kromad handdukstork. Tvättavdelningen har tvättmaskin och torktumlare i vitt från Siemens (eller likvärdiga varumärken) och kombimaskin i de mindre lägenheterna.

Med övernattningslägenhet, cykelverkstad, bilpool och ca 32 garageplatser erbjuder Norra huset i Västra Park ett modernt cityboende med såväl havet som storstadens utbud av shopping, kultur och kommunikationer inom gångavstånd.