Gedigna tegelhus

med levande yta

Låt oss titta lite närmare på den första etappens sjuvåningshus ut mot Einar Hansens Esplanad och Lilla Varvsgatan. Den eleganta och varierade arkitekturen domineras av fasadens röda beklädnadstegel som hängs upp överlappande och ger fasaden liv, nyanser och gedigen hantverkskänsla. Husets sockel har ett slaget rött tegel som är ställt på högkant och skapar en diskret kontrast till fasadens skärmtegel. Mörk oxiderad plåt med liv i finishen bidrar också till det eleganta helhetsintrycket.

slide one slide one slide one

slide two slide two slide two

slide two slide one slide one

Indragna balkonger

Andra intressanta estetiska inslag är de tio indragna balkongerna ut mot gatan, de två översta våningarnas spännande asymmetriska utformning med sina takkupor samt inte minst de indragna takterrasserna på fjärde och sjätte våningen in mot gården, vissa på hela 45 m2. Samtliga indragna balkonger har dessutom en trivselskapande väggbeklädning av trä. Den indragna lösningen bidrar till att förstärka känslan av balkongerna som en naturlig förlängning av lägenheten. Värt att understryka är att samtliga lägenheter har balkonger, terrasser eller uteplats mot söder, väster eller norr.

Lummig innergård

Innergården bjuder på en härligt lummig miljö och generösa ytor för samvaro. Här finns en gräsmatta, rikligt med träd, ett trädäck med grillplats och en pergola som bildar en gångväg och samtidigt avgränsar de kommande radhusens uteplatser (i etapp 2).

Sugen på lite bättre utsikter?

Tobias Enckell

0768-84 01 01
tobias.enckell@svenskfast.se

Daniel Karlsson

0768-84 01 23
daniel.k.karlsson@svenskfast.se